eeg eeg

#

Cmt, 20 Ara 2014 09:41:47

6540 defa izlendi | Bu Bloga Yorum Yazın


eeg nedir ? eeg kimlere çekilir ? eeg nasıl ç..

#

Per, 16 Oca 2014 09:33:52

EEG NEDİR?

EEG ÇEŞİTLERİ :
RUTİN EEG,UYKU- UYANIKLIK EEG,TÜM GECE EEG

RUTİN EEG :
Uyanıklık EEG si diye bilinir. Çekim ortalama 20-30 dakika sürer.Çekim sırasında 10 saniye ara ile 4-5 kez göz aç-kapa , 3-5 dakika süren hipervantilasyon (derin nefes alıp-verme) , 5-7 dakika fotik stimülasyon (ışıklı uyarı) gibi aktivasyon yöntemleri uygulanır.

UYKU EEG :

Klinik olarak Epilepsi düşünülen ancak RUTİN EEG tetkikinde (uyanıklık halinde 20 dakika süreyle yapılan EEG) yeterli bilgi vermediği durumlarda, gündüz veya gece 1-2 saat süreyle, gerektiğinde tüm gece yapılan aktivasyon yöntemlerinden uyku EEG si çekilir. Özellikle rutin EEG nin yetersiz kaldığı küçük çocuklarda uyku EEG si sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Uyku deprivasyonu sonrası uyanıklık ve uyku sırasında yapılan EEG tetkiklerde biyoelektrik patolojinin ortaya çıkma oranı artmaktadır.

EEG ÖNCESİ HAZIRLIK :
Erişkinlerde özel bir hazırlık aşaması gerekmemekte saçın bir gün önceden yıkanmış olması yeterli olmaktadır. (Saça sprey, jöle vs. sürülmemesi)
Uyku EEG?sinde erişkinlerin uykusuz kalması gerekmektedir. Bu konuda çekim yapan teknisyenle görüşerek çekim saatine göre kaç saat uykusuz kalması gerektiğinin bilgisini almalıdır.


Küçük bebeklerde bebeği hareketsiz tutmak zor olduğu için uyanık EEG çekilemez. Randevuya geleceğiniz günün gecesi çocuğunuzu her zamankinden geç yatırıp erken kaldırın. Hastaneye gelirken yolda uyumamasına dikkat edin.


Bebeğin uyuması için hafif bir sedasyon rektal ya da oral klorhidrat ile verilebilir. Bebeğin uykusuz bırakılarak o saatte doğal uykuda olması yeğlenmektedir. Karnı tok olursa daha iyi uyur. Anne kucağında olup anne sıcaklığını hissetmesi de sakinleşmesine ve uyumasına katkıda bulunur.EEG çekilmeye başlamadan önce kafanın belli bölgelerine elektrotlar yapıştırılırHastaya elektrik verilmesi söz konusu değildir. Saçların temiz olması parazitsiz çekim sağlar.EEG tamamen ağrısız ve zararsız bir inceleme yöntemidir. EEG ile akıldan gecen düşünceler okunmaz ve zeka ölçülemez.EEG nin zararı yoktur, her yaşta insan EEG çekilebilir.

  • EEG DE RADYASYON ETKİSİ YOKTUR ve beyine zarar vermez. Hastanın saçları temiz olmalı, Karnı tok olmalı, çekimde heyecan ve endişeye kapılmamalı, tuvalet sorunu olmamalı? Daha önceki EEG raporlarınızı ve istem kâğıdını yanınızda getirin.
  •  

    Randevu - İletişim

     

6899 defa izlendi | Toplam 1 Yorum , Yorum yazın


EEG NEDİR? KİMLERE ÇEKİLİR?

#

Cmt, 07 Ara 2013 09:49:48

EEG NEDİR? KİMLERE ÇEKİLİR?

İnsan beyninin çok düşük düzeyde elektriksel bir aktivitesi olduğunu biliyoruz. Beynin değişik bölgelerinden değişik düzeylerde yaydığı bu elektriksel aktivitenin özel cihazlarla kaydedilmesine (elektroansefalografi) EEG denir. Kayıt amacıyla kafatasının belirli bölgelerine küçük metal diskler takılır. Bu diskler de kayıt cihazına kablolarla bağlıdır. Beynin elektriksel faaliyetleri her beyin bölgesi için farklı ve önceden normalinin nasıl olduğu bilinmektedir. Böylece hastadan yapılan EEG kayıtlarının normalden farkı saptanabilmiş olur.

Neden EEG çekilir?

EEG çekme gerekçesi aslında çok fazla değildir:

En sık gerekçe epilepsi tanısı için EEG çekimidir; ayrıca organ nakillerinden önce beyin ölümü tanısı için, bazı uyku ve davranış bozukluklarında da EEG çekimi istenmektedir.

EEG çekimi öncesi nasıl bir hazırlık yapmalıyım?

Çoğu kez EEG çekimi öncesi özel bir hazırlık gerekmez. En önemlisi EEG problarının saçlı deriye yapışmasını sağlamak için saçlı derinin temiz olmasını sağlamaktır; bu amaçla saçta jöle, briyantin vs olmaması yeterlidir.

Bazen Uyku EEG si çekimi gerekir. Bunun için hastanın uzun süre uyutulmaması ve EEG çekimi sırasında uykuya dalması sağlanmalıdır. Böyle bir zorunluluk olup olmadığını çekim öncesi teknisyen veya nörolog size bildirecektir.

EEG çekimi nasıl yapılır?

EEG çekim, EEG cihazının bulunduğu çekim odasında yapılır. Hasta yatar veya oturur pozisyonda tutulur, kafa derisine iletken yapışkanlı problar ve problara da kablolar takılır.  Her bir elektrod beyinden gelen elektrik akımını yükselten bir cihazdan (amplifikatör) geçer ve beyin dalgalarının çizimi yapılır. Çekim bazen 20-30 dakika sürerken bazı durumlarda gece boyu video ile senkronize EEG çekimi yapmak gerekebilir.

EEG çekimlerimizin güvenirliğine ve kalitesine %100 GARANTİ VERİYORUZ. Böyle bir ihtimal olmaz ama doktorunuz EEG Çekimini beyenmedi veya yeterli bulmaz ise tahsil edilen ücreti iade etme garantisi veriyoruz. EEG ücretini, doktorunuz çekimi gördükten sonra da ödeyebilirsiniz.

6693 defa izlendi | Bu Bloga Yorum Yazın


EEG YORUMU

#

Cmt, 07 Ara 2013 09:44:31

Beyin elektrik dalgalarının saptanması için kullanılan bir testtir. Elektrod denilen kablolarla kafa üzerindeki çok sayıda noktadan kayıt alınır. Kalp elektrosuna (EKG) benzetilebilir. Çok daha düşük voltajdaki akımların kaydı yapılmaya çalışıldığından teknik olarak daha itina gerektiren ve genelde daha uzun kayıt yapılan bir işlemdir.

EEG kullanımları: 

  • Epilepsilerin tanı ve takibi
  • Yaşa uygun serebral elektrik olgunlaşmanın değerlendirilmesi
  • Psikiyatrik bazı değerlendirmeler
  • Nadir bazı rahatsızlıklar (SSPE, intoksikasyonlar) 

EEG nasıl uygulanır?

Kafada, saçlı deri arasında EEG elektrodlarının yerleştirileceği noktalar uluslarası 10-20 sistemine göre ve tercihen ölçülerek belirlenir. Daha sonra genelde 20 kadar elektrod yapıştırılır. Günümüzde artık yaygınlaşmış dijital sistemlerde bulunan 32 kanaldan faydalanmak için 32 elektroda kadar rutin kayıt noktası arttırılabilir. Kayıt esnasında ise hastanın rahat bir ortamda olması ve isteğe göre uyku ile uyanıklık dönemlerinin görülmesine çalışılır. Genellikle aralıklı ışık uyaran ve hızlı nefes alıp verme şeklinde ek aktivasyon yöntemleri rutin olarak kullanılır.

EEG süresi ne olmalı?

Beyin elektrik dalgaları uykuda, uyanıklıkta ve uyanıklıktan uykuya geçiş dönemlerinde farklılıklar gösterir. Belli dönemlerde hastalıklara ait bulgular daha bariz görülür veya hiç görülmez. Dolayısıyla ideal bir EEG incelemesinde bütün bu dönemlerin görülmesi hedeflenmelidir. Fakat yoğun hasta koşulları söz konusu olduğundan birçok kurumda 15-20 dakikalık sadece uyanıklık veya uyku ile yetinilir. İdeal olarak bir saatlik uyku ve uyanıklığın gözleneceği bir kayıt tercih edilir. Daha uzun, gece boyu veya 24 saatlik kayıtlar da kullanılabilir fakat bunlar hastane yatışı gerektiren ve özellikle kooperasyonun kolay olmadığı incelemelerdir.

Nöbet sonrası EEG zamanlaması?

Nöbetten hemen sonraki saatler ve hatta günler içinde EEG bulguları baskılanmış olabilir. Dolayısıyla birçok hekim tarafından bir süre bekleyip sonra EEG çekilmesi önerilir. Buna karşılık, bu erken dönemdeki bulgular bazı hastalardaki tek saptanabilen bulgu olabilir. İdeal olarak hem erken hem de geç dönemde EEG görülmesi faydalı olur. Fakat uygulamanın pratikliği ve maddi açılardan bu iyi bir seçenek değildir. Hastanın uygun olduğu en kısa zamanda testin yapılması tarafımızdan önerilmektedir.

Çocuk EEG'sinin farkları nelerdir?

Rutin bir uyku ve uyanıklık EEG'si hazırlık süreleriyle yaklaşık 2 saat kadar sürer. İlk yarım saatte elektrotlar yapıştırılır. Küçük çocuklarda elektrotları yapıştırmak için collodion (cilde zarar vermeyen bir yapıştırıcı) kullanılır. Çünkü küçük çocuklar yapıştırma esnasında çok hareket ederler ve bazen de elektrotları çekip çıkarmak isteyebilirler. Elektrod yapıştırma can yakıcı bir işlem değildir. Fakat küçük çocuklar yatmak zorunda kalacaklarından bir miktar ağlayabilirler. Koopere olabilen çocuklarda ise bu elektrod yapıştırma daha rahat geçer. Sadece iletiyi sağlayan bir krem ile elektrodlar erişkinlerdeki gibi tutturulur.

EEG'nin bir zararı var mı?

EEG sırasında sadece beyin elektrik dalgalarının kaydı yapılır. Vücuda elektrik verilmez. Bazı kooperasyonun güç olduğu ufak çocuklarda veya otistik/retarde çocuklarda kayıt ve özellikle elektrodların yapıştırılması zahmetli geçebilir. Buradaki ağlamaların psikolojik etkisi aileleri tedirgin edebilir. Fakat genelde ailenin ve uygulamayı yapan teknisyenin rahat ama kararlı tavırları çocuktaki kooperasyonu arttırır.

Video-EEG niçin kullanılır?

EEG sırasında eşzamanlı video kaydı yapılması da artık rutin uygulamalar arasına girmeye başlamıştır. Burada amaç daha çok şüphelenilen bazı hareket veya nöbet benzeri durumlarda eşzamanlı EEG değişiklikleriyle karşılaştırıp karar verebilmektir. Ayrıca, bazen beklenilmediği halde karşılaşılabilecek bazı hareketlerin EEG ile ilişkisini netleştirmede faydalı olur.

Çocuk EEG yorumu farklı mı?

Çocuklukta, özellikle bebeklikte ve erken çocukluk dönemlerinde yaşla değişen elektrik aktivite özelliklerinin tanınması ve bunların sorun olarak görülmemesi gerekir. Bu da ancak EEG'de uzmanlaşmış çocuk nörologları tarafından yapılabilir. Tersi söz konusu olduğunda bazı normal elektrik dalgalanmaları kolaylıkla yanlış değerlendirilip, teste alınmış kişi ile ilgili, öyle olmadığı halde, epilepsisi olduğu şeklinde bir yoruma gidilebilir.

Çekim öncesi dikkat edilecekler?

EEG çekiminden bir gece önce çocuk uykusuz bırakılır. Bunu sebebi ise çekim sırasında çocuğun yarım saat kadar uyumasının istenmesidir. Saçının temiz olmasında fayda vardır. EEG voltajları çok düşük olduğundan jöle, kir/yağ gibi bazı maddeler kayıt kalitesini çok etkiler.

Uyku EEG'si istendi, uyumazsa test geçersiz midir?

Uykuyu sağlamanın olmazsa olmaz koşulu, genellikle, çocuğun iyice uykusuz bırakılmasıdır. Buna rağmen uyuyamayan çocuklara 'chloral hidrat' gibi ilaçlar verilerek uyku sağlanabilir. Fakat bazen yine de çocukların uyutulması mümkün olmayabilir. Çoğu zaman uzun bir uyanıklık kaydı da yeterli bilgi sağlar. Ama kimi durumlarda EEG'nin yeniden yapılması gerekebilir.

6890 defa izlendi | Bu Bloga Yorum Yazın


ELEKTROENSEFALOGRAFİ (EEG)

#

Cum, 04 Nis 2014 10:57:28

ELEKTROENSEFALOGRAFİ (EEG)

Epilepsi tanısında genel fizik ve nörolojik muayene yapıldıktan sonra başvurulacak ilk laboratuar inceleme aracı; elektroensefalografi (EEG) dir. Bu tetkik, saçlı deriye elektrotlar yapıştırılarak beyin dalgalarının kaydedildiği bir yöntemdir. EEG, 1929 yılında Hans Berger tarafından insan beyninden elektriksel aktivite kaydı yapılmasından günümüze kadar, Magnetik rezonans görüntüleme (MRG), Magnetoensefalografiye (MEG) rağmen halen serebral bioelektriksel aktivitenin incelenmesinde geçerliliğini korumaktadır.

Hastanın uyku saatinde veya gece istediğiniz saatte, evinizde veya kliniklerimizde EEG çekim hizmetini sağlıyoruz.

Hasta Evinde ve Hastanede 7/24 EEG Çekimleri Yapılmaktadır.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: 0532 731 43 85

EEG çekiminde kullanılan elektrotlar kafata­sı derisi üzerine iletken bir çeşit krem ya da jel kullanılarak yapıştırılır. EEG cihazı temel olarak bir yükselticidir. Beyin potansiyellerini yük­selterek kağıt üzerine çizilebilecek ya da bilgisayara kaydedilebilecek büyüklüğe ge­tirir. Bu elektrotlarla vücuda elektrik akımı verilmesi söz konusu değildir. EEG tetkiki tamamen zararsızdır ve tetkik sırasında has­ta hiçbir şey hissetmez.

Bir EEG tetkiki yakla­şık 15 -30 dakika sürer. Bu süre boyunca ki­şiden hareketsiz olarak yatması istenir. Tet­kikin bir kısmında hastadan gözlerini açıp kapatması, derin ne­fes alıp vermesi istenir, ayrıca aralıklı ışık uyaranı uygulanır. Epilepsi teşhisi için uyanıklık halinde 20 dakika süreyle ya­pılan EEG?ın yeterli bilgi vermediği durum­larda, hastanın uykusuz bırakılarak uyanıklık ve uyku döneminde EEG?si çekilir.

        EEG tetkiki kısa süreli, dinamik bir tetkik olduğundan çekim sırasında herhangi bir anormallik ortaya çıkmayabilir. Bu nedenle; tanıya yardımcı olmak amacı ile tekrarlayan ya da uykusuzluk/uyku EEG çekimleri yapılabilir.

       EEG bulguları, hastalığı sınıflandırma, fokal veya lateralize bir epileptik foküs olduğunu tanımlama, uygun tedaviyi seçme, prognoz için yol gösterici olarak ve hastalığın gidişini izlemek için kullanılır.

     

Video-EEG monitörizasyon (VEM), nöbet aktivitesinin epileptik olduğunu belirleyerek nöbetin tipini sınıflamada ve nöbet aktivitesini kontrol altına alacak uygun tedavi protokolünü belirlemede yardımcı olmaktadır. Burada elektrodlar, günlerce dayana­cak şekilde kollodyon denilen bir madde ile sıkıca kafa derisine yapıştırılır. Sürekli EEG görüntüsü, hasta bir video ka­mera karşısında günlük normal aktivitesini sürdürürken kaydedilir.

VEM, nöbet bulgularının ve o dönemde EEG?nin açık şekilde gözlemlenmesini sağlar. Böyle bir kayıt süresi, klinik bilgiye bağlı olarak birkaç saatten birkaç güne kadar uzatılabilir. Uzun süreli VEM, epileptik ve non-epileptik nöbetleri birbirinden ayırmanın tek yolu ve ameliyat öncesi değerlendirmenin gerekli bir parçası olabilir. Uzun süreli VEM sırasında olguların çoğunda ilaçlar büyük oranda azaltılır veya kesilir. Kaydedilen nöbet sayısı hastanın nöbet tipine, MRG?de patoloji varlığına ve diğer testlerle olan uyumluluğuna ve invaziv VEM düşünülüp düşünülmediğine bağlıdır.

Hastanın uyku saatinde veya gece istediğiniz saatte, evinizde veya kliniklerimizde EEG çekim hizmetini sağlıyoruz.

Hasta Evinde ve Hastanede 7/24 EEG Çekimleri Yapılmaktadır.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: 0532 731 43 85

**EEG tetkikinin artefaktsız olması açısından çekim yapılacağı gün saçların yıkanmış/temiz olması, jöle, spray vs. kullanılmaması ve karnının tok olması gereklidir.

Hasta Evinde EEG Hizmeti
1 Saat EEG Monitorizasyon
3 Saat EEG Monitorizasyon
Gece EEG: Kısa süreli EEG
Tüm Gece EEG

EEG ÇEKİM MERKEZİ
HASTA EVİNDE VE HASTANELERDE 24 SAAT EEG ÇEKİMİ YAPILMAKTADIR. BEBEK-ÇOCUK VE ERİŞKİN TÜM YAŞ GRUPLARINA
İRTİBAT: 0216 392 14 14 - 0532 731 43 85

4969 defa izlendi | Bu Bloga Yorum Yazın


EVDE EEG HİZMETİ EVİNİZİN RAHATLIĞINDA EEG UY..

#

Cmt, 07 Ara 2013 09:08:45

Her Saat EEG Hizmeti!

Hastanın uyku saatinde veya gece istediğiniz saatte EEG Çekimi hizmeti veriyoruz.

Beynin elektrik aktivitesini ölçmekte kullanılan güvenli ve ağrısız bir testtir. Bu işlem sırasında kafaya elektrotlar yapıştırılmakta ve bunlar kablo aracılığıyla EEG cihazına bağlanmaktadır. EEG beynin elektrik aktivitesinin normal olup olmadığını ve epilepsiye yol açabilecek elektriksel bir odağın varlığını gösterir. Bazen normal insanlarda anormal sonuçlar çıkabildiği gibi epilepsili hastalarda da normal sonuçlar alınabilir. Epilepsinin dışında migren, dikkat eksikliği, konuşma bozukluğu ve otizm gibi durumlarda da EEG anormallikleri saptanabilir.

EEG uyanıklıkta ve uykuda çekilir. Uyku, beyindeki anormal elektriksel faaliyetin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Uyanıklıkta çekilen EEG?nin yeterli bilgi vermediği durumlarda uykuda EEG çekilir. Ayrıca özellikle uykuda gelen nöbetler varsa ve gece terörü vb gibi uyku bozukluklarının epilepsiden ayırt edilmesinde uyku EEGsi çekilmelidir.

2634 defa izlendi | Bu Bloga Yorum Yazın


EEG testi ?evde? yapılabilir mi?

#

Cum, 06 Ara 2013 15:29:46

Bebeklerde, çocuk hastalarda ve yaşlılarda özellikle de uzun süreli kayıtlar (gece boyu veya 24 saat) hastane yatışı gerektiren uzun ve zahmetli bir işlem olduğundan parazitsiz kaliteli kayıt almak oldukça zordur. EEG çekimi kişinin evinde alıştığı konforda ve mahremiyetini bozmadan uygulanır. Evde yapılan çekimde kaliteli bir elektroensefalograf kullanıldıysa, tecrübeli bir EEG teknisyeni, uluslararası standartlarda ve uygun şartlarda çekimi gerçekleştirir ise hastane ya da evde yapılan kayıtların kalitesi açısından fark olmaz. Evde yapılan çekimlerde kayıt yapılan kişi, özellikle de çocuklar; kendi yataklarında, kendi odalarında rahat hareket edebilecekleri ve rahat uyuyabilecekleri için artefaktı daha az ve daha nitelikli kayıtlar elde edilebilmektedir. Kişiye uygun olan gün ve zamanda, yetkili uzman gerekli bilgilendirmeyi yapar ardından çekim işlemi gerçekleştirilir. Sonuçlar ve rapor kısa zamanda teslim edilir. Yetişkinler için, evinin dışındaki ortamlarda uyumakta zorlanan ve gece uykusundan mahrum kalmak istemeyen kişiler de bu hizmetten faydalanabilir.

 Hastanın uyku saatinde veya gece istediğiniz saatte, evinizde veya kliniklerimizde EEG çekim hizmetini sağlıyoruz.

Hasta Evinde ve Hastanede 7/24 EEG Çekimleri Yapılmaktadır.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: 0532 731 43 85

2683 defa izlendi | Bu Bloga Yorum Yazın


EVDE EEG TESTİ

#

Cum, 06 Ara 2013 15:27:09

EEG testi evde yaptırmak istiyorum ama evime gelecek ekibe ne kadar güvenebilirim?

Evde yapılan EEG testi ile hastane de veya klinikte yapılan EEG testi arasında fark var mı?

Eğer evde yapılan çekimde kaliteli bir elektroensefalograf kullanıldıysa, tecrübeli bir EEG teknisyeni, uluslararası standartlarda ve uygun şartlarda çekimi gerçekleştirir ise hastane de ya da evde yapılan kayıtların kalitesi açısından fark olmaz. Evde yapılan çekimlerde kayıt yapılan kişi, özellikle de çocuklar; kendi yataklarında, kendi odalarında rahat hareket edebilecekleri ve rahat uyuyabilecekleri için artefaktı daha az ve daha nitelikli kayıtlar elde edilebilir.

Hasta Evinde EEG Hizmeti
1 Saat EEG Monitorizasyon
3 Saat EEG Monitorizasyon
Gece EEG: Kısa süreli EEG
Tüm Gece EEG

EEG ÇEKİM MERKEZİ
HASTA EVİNDE VE HASTANELERDE 24 SAAT EEG ÇEKİMİ YAPILMAKTADIR. BEBEK-ÇOCUK VE ERİŞKİN TÜM YAŞ GRUPLARINA
İRTİBAT: 0216 392 14 14 - 0532 731 43 85

2743 defa izlendi | Bu Bloga Yorum Yazın


EEG; EPİLEPTİK BİR ÇOCUK BİLGİSAYAR VE TELEVİ..

#

Cum, 22 Kas 2013 08:34:39

EPİLEPTİK BİR ÇOCUK BİLGİSAYAR VE TELEVİZYON İZLİYEBİLİR Mİ?
 
Bazı epileptik çocuklarda televizyonun veya bir bilgisayar ekranının göz kırpması beyindeki sinir hücrelerinin uyarılabilirliğinin artmasına, bu da nöbetlerin başlamasına yolaçabilir (buna fotojenik epilepsi denir)....

EEG kullanarak doktor çocuğun bu tür ışıksal uyaranlara böylesi bir aşırı duyarlılığının olup olmadığım kolaylıkla tespit edebilir. Buna karşın, böyle "fotosensitif" çocuklara televizyon seyretmeyi tamamiyle yasaklamak gerekli değildir. Bunun yerine televizyon izlemenin miktarını sınırlamak yeterli olacaktır. Aklınızda tutmanız gereken bazı özel noktalar aşağıdaki gibidir:
? Çocuğunuzun televizyon ekranı önünde gereğinden fazla zaman geçirmesine izin vermeyin (izin verilen süre temel olarak eğitimle ilgili değerlendirmeler gözönünde bulundurularak saptanabilir, ancak 1 ila 1,5 saatin üzerinde olmamalıdır).
? Çocuğunuzun televizyona çok yakın oturmasına izin vermeyin. Televizyona en uzak yer her zaman en iyi yerdir.
? Çocuğunuzun televizyon izlerken odayı çok karartmamasına izin vermeyin. Böylece ışık -karanlık kontrastı çok aşırı olmaz.
? Işık-karanlık kontrastını hafifletmek için televizyonun yakınına ek lambalar yerleştirin.
? Uykusuzluk ve yorgunluk nöbetlerin ortaya çıkma olasılığını arttırır. Bu yüzden ilk yorgunluk belirtileri ortaya çıktığında televizyon kapatılmalıdır.
Özellikle belirgin foto duyarlılığı olan eğilimli çocuklarda, ekranı yansımasız bir koruyucuyla karartmak veya çocuğa renkli bir gözlük almak gerekebilir.
Küçük ekranlı "game boy" denen oyuncaklar fotosensitivitesi olan çocuklarda fotosensitif epilepsileri olsa bile nöbet oluşturmazlar. Bu yüzden çocukların "game boy" oynamalarına izin verip vermemek sadece eğitimsel yönü gözetilerek verilecek bir karardır.
Bu konuda özel sorularınız olduğu zaman yine doktorunuzla konuşmalısınız.

www.eeguzerine.com

0216 392 1414

0532 731 43 85

EEG ÇEKİM MERKEZİ

2763 defa izlendi | Bu Bloga Yorum Yazın


Dr. ŞULE KARATAŞ

#

Per, 21 Kas 2013 15:10:47

Nöroloji uzmanı Dr. Şule KARATAŞ

NÖROLOJİ: Gerilim Baş Ağrısı , Kronik Günlük Baş Ağrısı, Küme (Cluster) Baş Ağrısı, Temporal (Dev Hücreli) Arterit, Selim İntrakranial Hipertansiyon, Trigeminal Nevralji , İndometazin?e Yanıt Veren Baş Ağrıları , Beyin Damar Hastalıkları (Felçler - İnme) Multiplskleroz (MS) Unutkanlık (Demans) -  ve Denge Bozuklukları  Parkinson Hastalığı  Siyatik Çevresel Sinir Hastalıklar Beyin Tümörleri ,Beyin Kanaması, Myastenia Gravi ,Uyku Bozuklukları , Nevraljiler ? NöropatileR. Baş ağrısı, migren , EEG

İRTİBAT: ALTINTEPE TIP MERKEZİ MALTEPE  KIZILAY

0216 489 55 06 (125)

0505 610 09 83

2759 defa izlendi | Bu Bloga Yorum Yazın


EEG

EEG

Profilim

Blogum

Arşiv

Web Sitelerim

eeg uzerine

Foto Galerilerim

eeg

Uzerine.com  ©2005 Uzerine.com
Ana Sayfa | Bize Ulaşın | Gizlilik Sözleşmesi | Kullanım Şartları | Üye Girişi