CİNSELLİKTE ARAYIŞLAR

#

Pzt, 04 Ağu 2008 16:35:02

Van- Sedat- Merhabalar. Sayfanızda yer alan soru ve cevapların tümünü takip ediyorum. Burada yer verdiğiniz tüm sorunlar çok gerçekçi. Bir kısmını bende kendi hayatımda yaşadığım problemler. Benim sorum İnsanda var olan cinsel isteğin nasıl oluştuğu olacak. Tüm ekibinize teşekkürler.

- Cinsel isteği oluşturan biyopsikolojik süreçler tam olarak bilinmemektedir. Cinsel istek temel bir güdü olup beynin derinlikleri tarafından yönlendirilir. Hayvanlarda cinsel arzu, yumurtlama dönemi ile sınırlıdır ama insanda daha karmaşık özellik gösterir. Yapılan bilimsel çalışmalar cinsel isteğin östrejen progesterondan daha çok testesteron tarafından belirlendiğini göstermektedir. Bu kadın işinde geçerlidir.

 

- Ayşe Ümraniye- 19 yıllık evliyim 16 yaşında bir oğlum ve 12 yaşında bir kız annesiyim. Küçük yaşta evlenmiş ve cinselliği yaşamış biri olarak sekste yeni şeyler arıyorum. Örneğin sevişme başlamadan ışıkların sönmesi mümkünse mum ışının olması ve hafif bir müziğin çalıyor olması beni çok etkiliyor. Eşim ise bu kadar ritüele ne gerek var diyor. Cinsel isteği genel olarak uyaran oluşumlar nelerdir?

- Cinsellik insanın özel yaşam alanıdır. Burada rahat olması ve ortamı benimsemesi önemlidir. Rahat güvenilir bir ortam, çekici eş, duygusal ortam, hoş bir müzik, fiziksel temas kadında cinselliği tetikler. Bunlara eşinizde anlayış gösterir riayet ederse mutlu bir cinsel hayatınız olacaktır.

 

- Şerife Mardin- 3 yıldır evliyiz. Son bir yılda inanılmaz ekonomik sıkıntılar çektik. Eşim işini kaybetti içine kapandı. Yakınlarından da hiçbir destek görmedi. Buda evimizde tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Eşim cinsel isteğime eskisi kadar cevap veremiyor. Bu durumlar bunun nedeni olabilir mi?

- İlişki çatışmaları, ekonomik güçlükler, yaşam zorlukları, çocuk sahibi olma, annelik duygusunun fazlalığı, kayıplar ve yaşanan psikolojik travmalar cinsellikte etkendir. Yaşanan ekonomik zorluklar depresif durumlara neden olabilmekte ve buda cinselistekte düşüşlere neden olabilmektedir. Eşinizin size karşı sevgisinde anlaşıldığı kadarıyla bir azalma yok ama cinselliğinizde bazı aksamalar görülmeye başlamış. Bu durumu birlikte gözden geçirmeli devam etmesine izin vermemelisiniz.

 

- Kubilay Isparta- 54 yaşındayım. Eşim benden 17 yaş küçük. Son 8 aydır uyumlu ve cinsel hayatımızda aksilikler başladı. Kalite düşünün yanı sıra sayı olarak da eksilmeler var. Bu normal midir? Cinsel istek azlığının görülme oranı nedir?

- Azalmış cinsel istek bozukluğu hem ülkemizde hem de batıda kadınlarda erkeklerden iki misli daha fazla görülmektedir. Batı toplumlarında yapılan çalışmalarda kliniğe başvuran kadınların % 30-40 ' unda cinsel istek azlığına rastlanmıştır.

Orgazm olmadığı halde orgazm taklidi yapan kadın sayısı % 60 civarındadır. Çoğu genellikle kendi istekleri ile cinselliği başlatmazlar. Kadınlar cinselliği bozmamak için görev gibi cinselliğe uyum sağlamaya çalışırlar. Hayat kadınlarının cinsel davranışı, ayartıcı, baştan çıkarıcı, ateşli bir şekilde göstermeleri, bir çok erkeğin cinsel aldatma nedeni olur. Kadınlar erkeklerin bu cinsel ihtiyaçlarını anlayamazlar

2470 defa izlendi

Bu posta henüz yorum yazılmadı.





Profilim

Blogum

Arşiv

Web Sitelerim

Foto Galerilerim

İETT
deniz
cinsel saglik

Uzerine.com  ©2005 Uzerine.com
Ana Sayfa | Bize Ulaşın | Gizlilik Sözleşmesi | Kullanım Şartları | Üye Girişi