TÜRK NANOTEKNOLOJİ ÜRÜNÜ

#

Pzt, 22 Eyl 2008 00:30:37

Sanayici nanoyağlayıcı ile elektrikten tasarruf edebilecek

Bor ve nanoteknoloji kullanarak geliştirdiği ürünlerini dünya pazarına sunan NNT Nanoteknoloji Bor firması, "Bor Power" markalı dünyanın ilk nanoyağlayıcılarını otomotiv sektöründen sonra sanayicilerin de kullanımına sundu.
Yükselen enerji fiyatlarının sanayicileri zor durumda bırakmaya başladığını vurgulayan NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AŞ Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, ancak bor madeninden nanoteknoloji ile geliştirilen Bor Power GBX teknolojisinin sanayide kullanılan makine ve büyük fabrikalarda yüzde 20 enerji tasarrufu sağladığını söyledi. Arvas, "Ayrıca yılda 500 bin ton kullanılan sanayi yağlarının ömrünü 2 katına çıkararak hem Türk ekonomisine hem çevreye hem de sanayiciye katkı sağlıyor" diye konuştu.
Arvas, Bor Power ürünlerinin, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine ihraç edildiğini belirtti.
Müzede sergileniyor
Arvas'ın verdiği bilgiye göre, Avrupa'daki otoritelerce, "yeni bin yılda insanlığa önemli faydalar sağlayacak nanoteknolojik buluşlardan biri" olarak değerlendirilen Bor Power nanoyağlayıcı ürünler, geçen ay Avrupa'nın en büyük müzesi Deutsche Museum'daki teknoloji bölümünde sergilenmeye başladı. Nano boyuttaki bor elmas kristallerinden üretilen ürün, bilinen konvansiyonel petrol bazlı veya kimyasal bazlı sentetik yağlardan çok farklı yapısıyla eskimiyor, sürtünmeleri önemli oranda düşürüyor, çalışan parçaları bor elmas kristalleri ile kaplıyor, aşınmaları önlüyor ve sanayideki makinelerde kullanıldığında makinelerin rahat çalışmasını sağlayarak elektrik tüketiminde düşüş sağlıyor.

NNT AŞ, Bor Power ürünlerini bu yıl Avrupa'nın en köklü sigorta şirketlerinden biri ile yaptığı anlaşma çerçevesinde 2 milyon euro karşılığında sigorta kapsamına aldırarak, ürün kullanıcılarının araç ve ekipmanlarını da maddi anlamda koruma altına ald1.

 

kaynak: referans gazetesi

3128 defa izlendi

Bu posta henüz yorum yazılmadı.





Uzerine.com  ©2005 Uzerine.com
Ana Sayfa | Bize Ulaşın | Gizlilik Sözleşmesi | Kullanım Şartları | Üye Girişi