dikkat eksikliği dalma hiperaktivite epilepsi..

#

Çar, 24 Eki 2012 21:39:59

Epilepsi :Beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin anormal bir elekro-kimyasal deşarj yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik bozukluk-hastalıktır.. Beynin normalde çalışması ile ilgili elektriğin aşırı ve kontrolsüz yayılımı sonucu oluşur. Sıklıkla geçici bilinç kaybına neden olur.

BİLGİ VE DANIŞMA İÇİN

EEG ÜZERİNE HERTÜRLÜ BİLGİYİ www.eeguzerine.com SİTEMİZDE BULABİLRSİNİZ.

www.eeguzerine.com

EEG LABORATUVARI İSTANBUL

 Epilepsi nöbetlerinin çok değişik çeşitleri mevcuttur. Kırkın üzerinde nöbet tipi tanımlanmıştır. Herkes tarafından epilepsi veya sara dendiği zaman anlaşılan ve iyi bilinen tonik-klonik nöbetin yanı sıra başkalarının hiç farketmeyeceği kadar hafif nöbet çeşitleri de vardır. Tanımlanmış bu mevcut nöbet tiplerine rağmen herkesin geçirdiği nöbet kendine özgü bazı farklılıklar gösterebilir. Bu durumlar bazı hastalarda epilepsi tanısının konulmasını güçleştirir ve çok çeşitli karışıklıklara neden olur. Ne yazık ki pek çok hastaya tanı konulamaz ve kendilerindeki problemin ne olduğunun açıklığa kavuşması yıllar alabilir. Bazı kişilerde ise başka bir bozukluğun yol açtığı belirtiler yanlış olarak epilepsi tanısı alabilir. Gelişen tanı yöntemleri sayesinde yanlış tanılar giderek azalmaktadır. Yeni yapılan sınıflandırmalar ile farklı nöbet isimlerinin ortaya konması konunun daha karmaşık hale gelmesine neden olmuştur. Bu nedenle aynı nöbet farklı isimlerle adlandırlabilir.

Bazı nöbet tipleri (özellikle absans epilepsi adı verilen bir epilepsi çeşidinde yer alan dalma nöbetleri) aileler ve öğretmenler tarafından yanlışlıkla Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu zannedilebilir.

.

Dalma nöbetleri :

Bu nöbetler hastanın yapmakta olduğu bir iş ya da konuşma sırasında anî olarak işi kesme, durgunlaşma, sonra kaldığı yerden devam etme şeklindedir.Genellikle çocuklar ve gençlerde görülür Örneğin, defterine yazı yazarken dalan kişinin, harf ya da sözcük atladığı, dalma bittiğinde kaldığı yerden devam ettiği izlenir. Nöbet sıklıkla saniyelerle sınırlıdır. Bazen nöbete göz kapaklarında ritmik titreşimler, başta hafifçe öne eğilme, ağız çevresi ve yüzde seğirmeler eşlik edebilir. Bu tür kısa süreli dalma nöbetleri çevredekilerin gözünden kolayca kaçabilir ya da önemsenmeyebilir. Oysa, bazen gün içindeki sıklığı yüzlerce olabilen dalma nöbetleri çocuğun eğitim başarısını ciddî biçimde düşürebilir. Çünkü bu nöbetlerde şuur kaybı tamdır ve hasta nöbet sırasında hiçbir şeyi fark etmediği gibi nöbeti de hiç anımsamaz. Bir öğrencinin sık dalma nöbetleri varsa defterlerindeki yazım kopuklukları ve yanlışları da dolaylı bilgi verebilir.

ÇOCUK  EEG

Hasta evinde gündüz veya gece EEG çekimi yapılır.

UYKU-UYANIK EEG :Kısa süreli olarak en az bir uyku siklusunu (40-90 dakika)  görecek şekilde gündüz veya gece uykusunda yapılmaktadır.

Gündüz uyku EEG si için hastanın gece UYKUSUZ kalması gerekiyor. (böyle hastaların uykusuz kalması çok sağlıklı değil)GECE NORMAL UYKUDA YAPILAN EEG en uygun yöntem olduğunu ayrıca yeterli bilgi sağlama bakımından da en etkili  yöntemidir.


 

BİLGİ VE DANIŞMA İÇİN

EEG ÜZERİNE HERTÜRLÜ BİLGİYİ www.eeguzerine.com SİTEMİZDE BULABİLRSİNİZ.

www.eeguzerine.com

EEG LABORATUVARI İSTANBUL

0532 731 4385

Çocuğunu gece uykusuz bırakmak istemeyen veya gündüz uyumakta zorlanan hastalar için :
GECE EEG ÇEKİMLERİ YAPILMAKTADIR

20504 defa izlendi

Bu posta henüz yorum yazılmadı.





EEG

EEG

Profilim

Blogum

Arşiv

Web Sitelerim

eeg uzerine

Foto Galerilerim

eeg

Uzerine.com  ©2005 Uzerine.com
Ana Sayfa | Bize Ulaşın | Gizlilik Sözleşmesi | Kullanım Şartları | Üye Girişi