ATEŞLİ HAVALE - EEG

#

Çar, 24 Eki 2012 20:46:15

ATEŞLİ HAVALE

.

EEG ÜZERİNE HERTÜRLÜ BİLGİYİ www.eeguzerine.com SİTEMİZDE BULABİLRSİNİZ.

www.eeguzerine.com

EEG LABORATUVARI İSTANBUL

0532 731 43 85

Ateşli Havale Geçiren Bir Çocuğa Ne Yapmalıdır?
Anne-baba sakin olmalı, çocuğu yan yatırmalı ve dikkatle gözlemelidir. Düşüp yaralanmasını önlemek için yere yatırmakta yarar vardır. Kollarını-bacaklarını tutmaya çalışmamalıdır. Ağzında bir cisim varsa yavaşça çıkarılmalıdır. Ağza kaşık vs. sokulmaya çalışılmamalıdır. Nöbet on dakikayı geçerse en yakin sağlık kurulusuna götürülmelidir. Nöbet geçtikten sonra da ateş nedenini araştırmak üzere çocuk hastalıkları uzmanına başvurmalıdır. Eğer çocukta uykulu hali, baş ağrısı veya şiddetli kusma varsa acilen götürülmelidir.

Ateşli Havale Nasıl Tedavi Edilir?
Doktorunuz ateşli havale teşhisini koymadan önce nöbetlere yol açabilecek başka bir nedenin olup olmadığından emin olmak üzere bazı tetkikler yapabilir. Örneğin menenjitten şüpheleniyorsa belden yapılan bir iğne ile beyin-omurilik zarları arasındaki sıvıdan bir örnek alınıp incelenmesi gerekir. Çocuğunuzda ishal ve kusma varsa su kaybı da havaleye yol açmış olabilir. Buna benzer nedenlerle kan ve idrar tahlilleri yapılabilir.
Nöbet sadece ateşe bağlı ise genellikle çocuğunuzun hastaneye yatırılması gerekmeyecektir. Ancak uzun sürmüşse, ya da ateşe yol açan hastalık gerektiriyorsa yatırılabilir.

Çocuğun ateşli havale geçirmesi epilepsi (sara) hastası olduğunu mu gösterir mi?
Ateşli havaleler epilepsi olarak kabul edilmemektedir. Bu havaleler bünyenin ateşe karşı bir reaksiyonu sonucu ortaya çıkarlar. Epilepsili çocuklarda ateşe bağlı olmayan birden fazla havaleler vardır. Ateşli havaleler beyinde hiçbir hasara yol açmaz ve zekayı etkilemez. Bu çocuklarda epilepsi gelişme riski ateşli havale geçirmeyen çocuklarla aynıdır.

Çocuğun tekrar ateşlendiğinde havale geçirmemesi için ne yapılmalıdır ?
Ateşi düşürmek amacıyla parasetamol (Calpol, Minoset) ve ibuprofen (İbufen, Dolven) gibi ateş düşürücüleri kullanabilirsiniz. Bu ilaçlar ateşi düşürerek çocuğu rahatlatır ve havaleden korur ancak hastalığı iyileştirmez. Bu nedenle ateş devam ederse bir sağlık merkezine başvurmanız gereklidir. Eğer çocuğunuz birkaç defa havale geçirdiyse o zaman doktorunuz size fitil şeklinde makattan kullanılacak havaleyi durdurucu ilaçlar veya ateşli dönemlerde kullanmanız için bazı ilaçlar verebilir; ancak bu tür ilaçlar her hastaya önerilmemektedir.

 EEG LABORATUVARI

  • RUTİN EEG
  • UYKU -UYANIKLIK
  • TÜM GECE EEG veya GECE 1-2 SAATLİK EEG
  • HASTA EVİNDE EEG ÇEKİMLERİ YAPILIR.

,

EEG ÜZERİNE HERTÜRLÜ BİLGİYİ www.eeguzerine.com SİTEMİZDE BULABİLRSİNİZ.

www.eeguzerine.com

EEG LABORATUVARI İSTANBUL

0532 731 43 85

4988 defa izlendi

Bu posta henüz yorum yazılmadı.





EEG

EEG

Profilim

Blogum

Arşiv

Web Sitelerim

eeg uzerine

Foto Galerilerim

eeg

Uzerine.com  ©2005 Uzerine.com
Ana Sayfa | Bize Ulaşın | Gizlilik Sözleşmesi | Kullanım Şartları | Üye Girişi