Absans Nöbetleri; kısa süreli bilinç kaybı

#

Pzt, 25 Mar 2013 14:20:15

Absans Nöbetleri

Absans nöbetleri jeneralize nöbetler olarak adlandırılan tüm beyine yayılan nöbetlerdendir. Önceleri absans nöbetleri küçük hastalık anlamına gelen petit mal adıyla anılıyordu. Hafif olan bu nöbetler çok sık olursa yaşamı etkileyebilir. Nöbet esnasında kişiyi gözlemleyenler, hayale dalmış zannedebilirler. Ancak absans nöbet sırasında kişi uyarıları algılayamaz ve çevresinden haberdar değildir, kısa süreli bilinç kaybı mevcuttur

Absans nöbetleri erişkinlerde de görülebilir ama nispeten nadirdir. Sıklıkla 6-12 yaş arasında görülür. Kızlarda daha sık rastlanır. İlaç tedavisine iyi cevap verir. Bazı çocuklarda daha ileri yaşlarda tonik-klonik nöbetler ortaya çıkabilir Çocukların ailelerinin % 25-40'ında benzer nöbetler görüldüğü bildirilmiştir.

 Çocukların zaman zaman hayallere dalmaları bu nöbetlerin fark edilmesini zorlaştırmaktadır. Bazen günde yüzlerce kez böyle nöbetler görülebilir. Bu okulda öğrenmeyi ve çeşitli aktivitelere katılımı engelleyici olabilir. Cümlenin başını duyup sonunu duymayabilir ve bunun sonucunda çocukta davranış bozukluğu olduğu sanılabilir . Derin derin soluk alıp verme sırasında bu tip nöbetlerde artma görülmektedir. Bu nedenle tanı amacıyla yapılan EEG'de hastaya derin nefes alıp verdirilerek nöbet kaydedilmeye çalışılır. Nöbet sırasında EEG çekilmesinin tanının kesinleştirilmesinde en önemli anahtar olduğu unutulmamalıdır.

Miyoklonik nöbetler veya sıçrama nöbetleri

Çoğumuz uykuya dalarken boşluğa düşme hissi ile birlikte sıçrama hareketi yaparız. Bu epilepside görülen miyoklonik nöbetlerin aynısıdır. "Miyo" kas , "klonus" sıçrama anlamına gelir. Kaslarda kısa süreli ani kasılma ile kendisini gösterir. Bazen tüm vücudu etkiler, bazen tek veya iki kol ile sınırlı kalırken bazen baş da etkilenir. Bu sıçramaların uykuya dalarken olması fizyolojiktir, yani hastalık anlamına gelmez.

Tonik ve atonik nöbetler

Tonik nöbet sırasında tüm kaslar kaskatı olur ve hasta yere düşer. Atonik nöbetlerde ise tam tersi olur, yani kasılma yerine kaslarda gevşeme olur ve kişi yere yıkılır. Ani yere yıkılmaya rağmen hızla tekrar kalkmayı başarırlar. Bu düşmeler genellikle öne doğru olur ve kişi başını yere vurabilir.

EEG ÇEKİM MERKEZİ

www.eeguzerine.com

0216 392 1414 

* RUTİN EEG

* UYKU-UYANIKLIK EEG

* TÜM GECE EEG

* GECE 1-2 SAATLİK EEG

* EVDE EEG ÇEKİMİ

Tüm EEG'lerde %50 indirim

* Hastanelerin Yoğunbakım, acil, Yatan hasta servislerinde EEG Çekimleri Yapılır.

Bünyesinde, çağdaş standartlara uygun iki adet 40 kanallı dijital videolu EEG cihazı mevcuttur. Merkezimizde Çocuk ve Bebek EEG'si ile birlikte Yetişkin EEG'si oldukça deneyimli bir ekip tarafından icra edilmektedir.

Bebek EEG'sinde, çekim için bebekleri uyutmak hemen hemen zorunlu bir durumdur. Ancak beyin aktivitesini olumsuz etkilememesi ve yanlış sonuçlar vermemesi için, anestezik ajanlar kullanmamaktayız. Bu konuda yıllardır gündüz ve gece EEG çekimleriyle hizmet veren ekibimiz, bazen saatler süren bebek ve çocuk EEG'sini büyük bir özveri ve sabırla gerçekleştirmektedir.

EEG RAPORLARI: Çocuk EEG leri, Çocuk Nöroloji Hekimi tarafından rapor edilmektedir.

Sonuçlar: EEG Raporunun yanında tüm çekimin CD'si ve Kağıt dökümanları da verilmektedir.

0216 392 1414

0532 731 43 85

2618 defa izlendi

Bu posta henüz yorum yazılmadı.





EEG

EEG

Profilim

Blogum

Arşiv

Web Sitelerim

eeg uzerine

Foto Galerilerim

eeg

Uzerine.com  ©2005 Uzerine.com
Ana Sayfa | Bize Ulaşın | Gizlilik Sözleşmesi | Kullanım Şartları | Üye Girişi