Beynin faliyetleri sırasında kendiliğinden oluşan sürekli ritmik elektriksel potansiyeller ve aktivasyon yöntemleriyle uyarılmış durumda iken biraz daha farklı oluşan elektriksel, bu elektriksel potansiyellerin değişiminin kaydedilmesi veya yazdırılması yöntemine EEG (ELEKTROANSEFALOGRAFİ ) olarak adlandırılır.
EEG laboratuvarlarında istirahat halinde görülmeyen epileptik aktiviteyi ortaya çıkarmak amacıyla kullanılan yöntemlere aktivasyon yöntemleri denir.
Bu yöntemler:
1) İlk Seçenek Yöntemler:
a)Göz açıp kapama; Görsel uyarılarla ortaya çıkan epileptiform aktiviteler için kullanılmaktadır.
b) Hiperventilasyon, bütün EEG laboratuvarlarında kullanılır. En az 3, tercihen 5 dakika süreyle
dakikada 20 kez derin ve düzenli nefes alıp vermesi, bu işlemin amacı epileptik aktiviteyi aktif hale getirmek.
c) İntermittent fotik uyarı, saniyede 1-30 kez yineleme flaş uyarısı ile yapılır. Çoklu diken-yavaş dalga deşarjlarının bulunduğu jeneralize epileptiform anormali fotik stimülasyonla aktive olabiliyor.
d) Bazı epileptiform aktiviteleri uykusuzluk veya uykunun azaltılması ile uyarılmaktadır. Uykusuzluk bazı hastalarda epileptik aktiviteleri arttırır,bu amaçla kullanılır.
EPİLEPSİ HASTASININ UYKUSUZ KALMAMASI GEREKİYOR
UYKU-UYANIK EEG :Kısa süreli olarak en az bir uyku siklusunu (40 dakika) görecek şekilde gündüz veya gece uykusunda yapılmaktadır.
UYKUSUZLUK gibi vücut direncini etkileyen olaylar nöbet eğilimini arttırdığı için; EPİLEPSİ HASTASININ UYKUSUZ KALMAMASI GEREKİYOR.
EEG LABORATUVARI
- RUTİN EEG
- UYKU -UYANIKLIK
EVDE EEG: 0532 731 4385EVDEEEG
YeniDoğan - Çocuk - Erişkin EEG ÇEKİM MERKEZİ
7 /24 - 40 KANALLI DİGİTAL VİDEOLU EEG CİHAZI İLE
...
http://www.eeguzerine.com/
* RUTİN EEG *****
* UYKU-UYANIKLIK EEG *****
* TÜM GECE VİDEO EEG *****
* GECE 1-2 SAATLİK EEG
EEG SONUÇLARI: RAPOR + CD + KAĞIT DÖKÜMAN ŞEKLİNDE VERİLMEKTEDİR.
İRTİBAT EEG: 0532 731 43 85
EEG ÇEKTİRMEDEN ÖNCE MUTLAKA BİZİ ARAYIN
2) İkinci Sıra Yöntemler: Özellikle tetik mekanizmalarıyla uyarılan epilepsilerde hastanın bildirdiği uyarılar (iç tetikleme, hesap yapma, geometrik şekiller, işitsel uyarılar, derinin uyarılması gibi) epilepsi dejarşlarının ortaya çıkmasında kullanılmaktadır.